5 - Звездна почивка в Бодрум - 27.09-05.10.2024г.
9 дни
Мистична Странджа - 18 Октомври – 20 Октомври 2024
3 дни
Купон по Сръбски - 26 Октомври - 27 Октомври 2024г
2 дни
Източни Родопи - 14 Септември - 15 Септември 2024г
2 дни
Видимско пръскало - 08.09.2024г.
1 дни

До манастира в Куртя де Арджеш - 12.07 - 14.07.2024г

Брашов
315 лева
3 дни
Автобус

 Цена: 315.00лв.

СИБИУ – СОЛНА МИНА ТУРДА – ЗАМЪКА КОРВИН В ХУНЕДОАРА–  СИГИШОАРА -  БРАШОВ

                                     

 

                                                                             Програма:

Първи ден – Отпътуване рано сутринта. Преминаване на българо – румънската граница през Дунав мост. Транзитно преминаване през Букурещ.

Пристигане преди обяд в Куртя ди Арджеш – съвсем малко градче, резиденция на влашки епископи и крале, което за кратко време през 14 в. е столица на Влашко. Главата му забележителност е великолепния влашки манастир основан от Раду Негру или Нягое I Басараб. След разглеждане на манастира и отпътуване за Сибиу. Град изпълнен с история, романтика и красота в сърцето на Румъния. От историческа гледна точка Сибиу е бил пръв в много неща, за Румъния най-вече: първи театър в Румъния, първа болница, първа аптека, първа фабрика за хартия, първата книга на румънски език е отпечатана тук, първи музей, първи зоопарк, първо използване на електричество в Румъния. . Разглеждане на град Сибиу – Крепостните стени, Големия площад, Малкия площад с Моста на лъжите, Католическата църква „Света Троица”, Протестантската църква, най-старата в Румъния Картинна галерия Брукентал (отвън), Кулата на съвета, Католическата църква „Света Троица“. Време за самостоятелна разходка. Настаняване в хотела . Вечеря в хотела срещу допълнително заплащане. Нощувка.

Втори ден –  Закуска. В 08:15 ч.отпътуване за Замъка Корвин в Хунедоара. Един от най-красивите и впечатляващи дворцови комплекси в Европа, който до 1918 г. е бил част от Австро – Унгарската империя. Историята на замъка започва с построяването му от фамилията Анжу през 1320г.  Внушителните размери, както и архитектурните красоти на замъка го нареждат сред най-ценните паметници на средновековното изкуство, като пример за изключително сполучлива смесица от архитектурни стилове, като готически, Ренесанс и Рококо.

 Преминаване през град Алба Юлия. Името на града се превежда като Белия Юлий, като се има предвид неговия основател – унгарския благородник Гюла (Юлий) от Х в. Градът е бил столица на  Трансилвания от 1541 до 1690 г. В този град на 1 декември 1918 г. е родена съвременната румънска държава. Най-посещаваните забележителности на града са Крепостта Алба Каролина и намиращите се в близост Църквата за коронации и Католическата катедрала Св.Архангел Михаил, в която е погребан Ян Хуниади и където е саркофага с тленните му останки.

 Отпътуване за Салина Турда – бивша солна мина, превърната в уникално място със стени, покрити с кристали в преливащи се нюанси. Разглеждане на мината и отпътуване за Алба Юлия ,където ще направим кратка разходка. Връщане обратно в хотела.По желание вечеря с предварителна заявка /срещу допълнително заплащане/.Нощувка.

Трети ден – Закуска. Отпътуване за град Сигишоара. Крепостта Сигишоара прилича на декор на рицарски филми и е една от малкото обитаеми крепости в Европа, включена в списъка ЮНЕСКО. На територията на крепостта се разглеждат Часовниковата кула с височина 64 м, родната къща на Влад Цепеш Дракула, Флорентинската къща, Покритата стълба от 1642 г., която води към Немското гробище и Църквата на хълма, построена в готически стил с уникална подземна крипта. След пешеходната разходка из Крепостта ще имате свободно време. Кратка почивка и време за обяд в град Брашов. Отпътуване за България около 14:30ч. Пристигане обратно късно вечерта.

 

 Пакетната цена включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
  • 2 нощувки със закуски в Сибиу в хотел 3/4 *
  • Медицинска застраховка
  • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя на български език
  • Всички пътни такси
  • Разглеждане на Сибиу с екскурзовод
  • Посещение на манастира Куртя ди Арджеш / без включена входна такса/
  • Посещение на Сигишоара с туристическа програма
  • Посещение на Алба Юлия / Солна мина Турда / замъка Корвин в Хунедоара /без включени входни такси/

 Пакетната цена НЕ включва:                    

  • вечеря - 17 евро на човек
  • Входните такси за посещаваните обекти
  • Разходи от личен характер

Входни такси.Ориентировъчни цени :

  •  Входна такса за замъка Корвин в Хунедоара

30 лей възрастни/май ,юни,юли,август/;

 10 лей пенсионери ; Деца и студенти – 5 лей ;

 доплащане при желание за снимки – 5 лей.

  •  Входна такса за солна мина  Турда 

60 лей възрастни ;

30 лей пенсионери , деца и ученици