Видимско пръскало - 26.09.2021г
1 дни
Потопената църква - Кабиленски манастир - Ямбол - 25.09.2021г.
1 дни
Празник на Тиквата - 09.10.2021г.
1 дни

Скариада в Златоград - 15.10 - 17.10.2021г

Каменни гъби - Кърджали - Златоград
145 лева
3 дни
Автобус

Източни Родопи

Попово/В.Търново – Хасково – Каменни гъби – Каменна сватба - Кърджали – Златоград – Висящ мост – В.Търново/Попово

 

Програма

Първи ден – Отпътуване сутринта в посока гр. Хасково. Посещение на  монументът на Света Богородица и Младенеца, един от рекордите на Гинес. Призът утвърждава внушителния монумент като най-голямата статуя на Богородица с Младенеца в света. Продължаване към природния феномен „Каменни гъби“ – скални образования с размери до 3 метра, наподобяващи формата на естествени гъби. Следва посещение на другия известен скален феномен – Каменната сватба. Пристигане в гр.Кърджали и посещение на един от симболите на града – Водното огледало. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден – Закуска. Отпътуване към гр.Златоград. Разходка в етнографския комплекс и участие в празника „Скариада“ . Стария град ще е изпълнен с аромата и колорита на българската, сръбската, турската, гръцката кухня и танцов фолклор. Скариада с традиционна за балканските народи музика, танци  и скара се организира за 13та поредна година. Свободно време. Отпътуване обратно към гр.Кърджали. Нощувка.  

Трети ден – Закуска. Отпътуване към с.Лисиците, където групата ще има възможност да мине по истински висящ мост над язовир Студен Кладенец. Той е с дължина 260м и е най-дългият въжен мост в България.Отпътуване обратно към В.Търново/Попово.

 

Цената включва:

  • Транспорт с автобус;
  • 2 нощувки със закуски в гр.Кърджали;
  • Медицинска застраховка;
  • Екскурзоводско обслужване.

 

Цената не включва:

  • Входни такси на посещаваните обекти
  • Разходи от личен характер