Минало и настояще в Стара Загора - 08.08.2020г.
1 дни
Идва време за море...всяка събота
1 дни
Разходка на Балканите - 20.08 - 24.08.2020г.
5 дни
ИСТАНБУЛ - 17.09 - 20.09.2020г.
4 дни
Природен парк Плитвички езера 18.09. - 22.09.2020г.
5 дни

Рилски езера - 14.08 - 16.08.2020г.

Седемте Рилски езера
165 лева
3 дни
Автобус
Цари Мали град – Паничище – Рилски езера – Сапарева Баня – Пловдив
 
ПРОГРАМА
 
Първи денОтпътуване сутринта от Велико Търново. Около обяд пристигане в с. Белчин, където под мотото „Една легенда оживява“ беше завършен проектът по възстановяването на късноантичната крепост Цари Мали град. Организирано посещение на музейния комплекс, реставрираните крепостни стени и кули, християнския култов комплекс и етнографската експозиция. Достъпът до крепостта може да бъде осъществен чрез пешеходен преход (около 30 минути по стръмна, чакълирана пътека) или чрез специално изграденото панорамно влакче (капацитет 8 човека в посока). Свободно време за разходка в района и посещение на атракционите, включващи забавления за деца и възрастни. В 16:00 ч. отпътуване за Паничище. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

Втори денРанна закуска. Изкачване с лифт до хижа Рилски езера. Следва преход /около 1,5 ч. със стръмен начален участък 30 мин/ до ез. Бъбрека. По пътя се разкрива красива панорама от високо към няколко от езера. Според възможностите си някои от участниците остават за почивка на Бъбрека. Останалите се изкачват на Езерния връх /1ч./, от където се виждат всички Седем езера. Връщане в хотела в Паничище. Вечеря. Нощувка. 

Трети ден - Закуска. Отпътуване за Пловдив. По път фото-пауза в Сапарева баня , при най-горещият на Балканския полуостров гейзер- в който температурата на водата е 103 градуса. Пристигане в Пловдив - свободно време за разходка в стария град: Трихълмието с Античния театър, построен в началото на II в.н.е., по времето на император Траян (98 – 117), Хиндлиянова къща, църквата „Св. Св. Константин и Елена“, римския стадион и форума (Агората) на Филипопол които е бил търговски, административен и религиозен център на античния град. Отпътуване за Велико Търново следобяд. Пристигане вечерта. 


Цената включва: 
• Транспорт с комфортен автобус; 
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в района на Паничище; 
• Екскурзоводско обслужване по маршрута; 
• Планински водач и информационна беседа по време на обиколката на Рилските езера; 
• Сух-пакет за обяд по време на обиколката на езерата; 
• Планинска застраховка. 


Цената не включва: 
• трансфер с лифт до хижа “Рилски езера” – 18 лева 
• Входни такси на посещаваните обекти: 
крепост "Цари Мали град" - 4.00 лв.
• Разходи от личен характер