Минало и настояще в Стара Загора - 08.08.2020г.
1 дни
Идва време за море...всяка събота
1 дни
Разходка на Балканите - 20.08 - 24.08.2020г.
5 дни
ИСТАНБУЛ - 17.09 - 20.09.2020г.
4 дни
Природен парк Плитвички езера 18.09. - 22.09.2020г.
5 дни

Разходка на Балканите - 20.08 - 24.08.2020г.

Сараево
425 лева
5 дни
Автобус

Природен парк „Мокра гора“ – Дървенград – Сараево – Босненски пирамиди – Мостар – Вишеград - Каменград 

 

Програма

Първи ден – Отпътуване от Велико Търново. Нощен преход.

Втори ден – Преминаване през Върнячка баня, най-големият балнеолечебен курорт в страната със седем минерални извора, намиращ се в долината на Западна Морава. Продължаване към природен парк „Мокра гора“ – посещение на етноселище на Емир Костурица – Дървен град на хълма Мечавник. При желание може да бъде включена Шарганска осмица, която е музейно-туристическа теснолинейка по трасето Мокра Гора – Шарган Витаси в община Град Ужице. Тя е част от реконструиран участък от бившата железопътна линия Ужице – Вишеград – Сараево в Западна Сърбия и Република Сръбска. Продължаване към Сараево. Настаняване в хотел. Нощувка.

Трети ден – Закуска. Отпътуване към Босненските пирамиди - възможност за разглеждане на тунелите и пирамидата на слънцето с доплащане  – според откривателя им, те са изградени от човека преди над 20 000 години. Разкопките в тунелите на местността Равне продължават и в наши дни – тук работят доброволци от различни държави от целия свят. След това пешеходна разходка в центъра на Сараево, известен като „Балканския Йерусалим“ заради многобройните храмове на различните религии: Башчаршия – сърцето на града с автентична ориенталска атмосфера джамията на Хусрев бей, Латинският мост, край който е извършен Сараевския атентат, станал повод за Първата световна война. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден – Закуска. Отпътуване към град Мостар. Разглеждане на центъра на града, Стари мост, символ на мира и етническата толерантност, включен в списъка нан световното културно наследство – ЮНЕСКО. Дълъг е 30 м и се издига на 20 м над Неретва в най-високата си точка. Във времето, когато е построен, „Стари мост” е бил най-големият с такава арка в света. Той е охраняван от две кули: Хелебия и Тара. Тяхното име е „Пазителите на моста“ или „мостари“. Връщане в Сараево. Вечеря. Нощувка.

Пети ден – Закуска. Отпътуване към Вишеград. Разходка във Вишеград. Посещение на моста на Мехмед паша Соколович. След това разглеждане на Каменград – вторият проект на сръбския режисьор Емир Костурица – етноселище, което представя Балканите такива, каквито щяха да бъдат, ако всеки един от многобройните завоеватели, преминавали през нашите земи, не разрушаваше изграденото от неговите предшественици. Комплексът е  същинска смесица от архитекстурни стилове, разпространени на Балканите през различните исторически епохи, и се състои от атракциони, църква, театър, магазини, кафенета, ресторанти. В центъра на импровизираното градче се намира паметника на писателя Иво Андрич, който печели Нобелова награда за литература за романа си „Моста на Дрина“.Отпътуване за България. Прибиране късно вечерта.

 

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Медицинска застраховка;
 • Екскурзовод по целия маршрут;
 • Водач от ТО;
 • 3 нощувки, 3 закуски и 2 вечери в  Сараево;
 • Пешеходна обиколка с екскурзовод във Вишеград;
 • Пешеходна обиколка с екскурзовод в Сараево;
 • Пешеходна обиколка с екскурзовод в Мостар.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Дървенград 250 денара;
 • Босненските пирамиди - 5 евро, тура в тунелите е на английски или босненски език/превод на български език /.
 • Шарганска осмица - 900 денара

 Цената е валидна при 27 пълноплащащи туриста!