Коледен базар в Букурещ 14.12.2019г.
1 дни
Природен парк Плитвички езера 10.04. - 14.04.2020г.
5 дни
Чудесата на Швейцария - 30.04. - 07.05.2020г.
8 дни
Барселона с Френска ривиера - 29.03 - 05.04.2020г.
8 дни
Истанбул с Принцови острови - 16.10 - 20.10.2019г.
5 дни

Пловдив – поклонение на мощите на св. Лука Войно-Ясенецки и св. Марина - 14.12.2019г.

Пловдив
30 лева
1 ден
Автобус

 

Пътуванията се организират от фондация „Дякония и мисия“ и туристическа агенция „Меджик трип“.

 

Отпътуване от В.Търново – 6 ч., паркинг зад ДНА. Възможност за отпътуване от Леденик, Дебелец, Килифарево.

Пристигане в Пловдив и посещение на митрополитския храм „Св. вмчца Марина“ и поклонение на частицата от мощите на св. Лука Войно-Ясенецки.

През 2000 година Руската православна църква официално причисли светителя Лука Войно-Ясенецки, „хирурга в расо“, към лика на светиите.

На 22 октомври 2016 г. в митрополитския храм в Пловдив „Св. вмчца Марина“ беше донесена частица от светите мощи на св. Лука (Войно-Ясенецки) Симферополски Чудотворец от Богородския епископ Антоний от Руската православна църква, дар за Пловдивската света митрополия и православните българи от Московския и на цяла Русия патриарх Кирил. Светите мощи се съхраняват в храма и всеки четвъртък, след вечерното богослужение, се отслужва молебен към св. Лука за болни. Хиляди са чудесата на изцеление, станали след молитва към светителят-хирург – св. Лука Войно-Ясенецки.

В същия храм се съхранява и частица от десницата на св. Марина, изложена на проскинитарий с чудотворна икона на светата мъченца, и частици от мощите на св. вмчк Евстатий, св. ап. Тома, св безсребреници Козма и Дамян, свщмчк Харалампий, препмчк Акакий нови Атонски, св. Теодор Стратилат, св. Григорий Богослов, преп. Петър Атонски, прпмчк Игнатий нови Атонски, прпмчк Евтимий нови Атонски. Храмът пази и частица от мощите на св. Анна.

Пешеходна обиколка на стария Пловдив и посещение на храма „Св. Константин и Елена“, част от архитектурния комплекс „Стария Пловдив“. На мястото, където днес се издига църквата, през 304 г. по време на гоненията на император Диоклетиан (284-305), загиват мъченически светите 38 филипополски (пловдивски) мъченици. Свободно време в стария Пловдив. Отпътуване за Велико Търново.

 

Цената включва:

  • транспорт от лицензирана фирма,
  • екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

  •  входни такси за посещаваните музейни обекти.