Природен парк Плитвички езера 10.04. - 14.04.2020г.
5 дни
Чудесата на Швейцария - 30.04. - 07.05.2020г.
8 дни
Барселона с Френска ривиера - 29.03 - 05.04.2020г.
8 дни
Поклонническо пътуване „Археология и християнство по Южното Черноморие“ - 13-15.09.2019г.
3 дни
Истанбул с Принцови острови - 16.10 - 20.10.2019г.
5 дни

Планинска магия - 21.09 - 23.09.2019Г.

Добърско - Банско - Ковачевица - Лещен
159 лева
3 дни
Автобус

Септември – Банско – Ковачевица – Лещен –  Добърско - Велинград

 

Първи ден– Отпътуване от Велико Търново рано сутринта.  По желание пътуване с теснолинейка -  сравнима с пътуване назад във времето, по единствената функционираща жп линия с междурелсие 760 мм в България, а именно теснолинейката Септември - Добринище! Малкото влакче осигурява петчасова незабравима екскурзия сред магическата природа на Пирин и Родопите, преминава през курортите Велинград, Разлог, Банско и е изключително живописна туристическа атракция.По тази линия се намира и гарата разположена най-високо на Балканския полуостров – гара Аврамово (1267 м н.в.). Пристигане в Банско. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Втори ден  – Закуска. Отпътуване за село Лещен – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”. Продължаване към село Ковачевица, запазило автентичния си вид от 18-19 в. и е едно от най-известните и красиви български села. Къщите са почти изцяло изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Разходка в селото. Отпътуване за Огняново - живописен балнеоложки курорт, разположен на десния бряг на река Канина, в подножието на родопския рид Дъбраш. Минералната вода в Огняново се събира от седем минерални извора и един сондажен кладенец. Тя е с температура от 35 - 39,5°C и ниска минерализация, подходящи за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, неврологични, гинекологични и урологични заболявания. Разглеждане на екоселище Омая, което е малко еко селце на 7 км от границата ни с Гърция, близо до гр. Гоце Делчев. Страхотно място, със седем еко къщички, разположени на огромна територия. Като излезли от приказките, красиви и различни – една с една не си приличат. Идеалното място за усамотяване е. Връщане в Банско. Вечеря. Нощувка.

Трети ден – Закуска. Тръгване към  Добърско. Най-популярната туристическа забележителност в селото е християнският храм „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, построен през 1614 г. Църквата привлича вниманието с изключително ценните си стенописи и икони, които се отличават с голямо майсторство и с използването на нетрадиционни мотиви. Необичайните похвати, използвани от зографите, са причина някои хора да виждат в изографисаните стени изображение на Иисус Христос в космически кораб. Продължаване към Велинград, посеще ние на езерото Клептуза е най-големият карстов извор в България и се намира в края на град Велинград. Едната част от водата на извора се използва за водоснабдяване на града.

Отпътуване за Велико Търново. Пристигане вечерта.

 

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Две нощувки, две закуски, две вечери в Банско;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Медицинска застраховка.

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси за посещаваните обекти;
  • Глинената къща в с. Лещен - 1.00 лв.
  • Еко селище "Омая" - 15.00 лв.
  • Църквата "Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат" – Възрастен – 5 лв.; За посетители с деца: за възрастни – 3.00 лв.; Входът е безплатен: за хора със специфични потребности и за деца в предучилищна възраст
  • билет за теснолинейката.

 

*Цената е валидна при 35 плащащи!

** Входните такси на туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.