Истанбул с Принцови острови - 30.04 - 04.05.2019г.
5 дни
Великден на Баварски замъци - 25.04 - 29.04.2019г.
5 дни
Истанбул - 31.03 – 04.04.2019г.
5 дни
Магичните пътища на Словения - 10.04 - 14.04.2019г.
5 дни
ИТАЛИАНСКА ПРИКАЗКА - 02.04 – 07.04.2019г.
6 дни

Планинска магия - 17 - 19.05.2019Г.

Добърско - Банско - Ковачевица - Лещен - Пещера - Пловдив
141 лева
3 дни
Автобус

Добърско – Банско – Ковачевица – Лещен –  Огняново - Пещера

Първи ден -  Отпътуване от Велико Търново рано сутринта. Пристигане в Добърско. Най-популярната туристическа забележителност в селото е християнският храм „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, построен през 1614 г. Църквата привлича вниманието с изключително ценните си стенописи и икони, които се отличават с голямо майсторство и с използването на нетрадиционни мотиви. Необичайните похвати, използвани от зографите, са причина някои хора да виждат в изографисаните стени изображение на Иисус Христос в космически кораб. Продължаване към Банско. Разглеждане на Историческият музей, който е част от музейния комплекс "Банско". Той обхваща едни от най-значимите културно-исторически забележителности на града. Посещение на постоянната иконна изложба, експонирана в най-старата сграда в Банско, Рилския метох от 1749г. Разглеждане на Църквата  "Света Троица" Построена е през 1835г. В духа на Банската художествена школа са всичките стенописи, дърворезби и архитектурните решения. В църквата са творили едни от най-изтъкнатите нейни представителите като Велян Огнев и Димитър Молеров. В двора има кула-камбанария, която е висока 29,50м  и е изработена от майтор Григор Доюв. През 1865г. в кулата е поставен часовников механизъм, който е направен от Тодор Хаджираданов. Така "Света Троица" се превръща в архитектурен образец от миналото, съчетал функциите на църковна камбанария с градски часовник. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

 Втори ден -  Закуска. Отпътуване за село Лещен – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”. Продължаване към село Ковачевица, запазило автентичния си вид от 18-19 в. и е едно от най-известните и красиви български села. Къщите са почти изцяло изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Разходка в селото. Отпътуване за Огняново - живописен балнеоложки курорт, разположен на десния бряг на река Канина, в подножието на родопския рид Дъбраш. Минералната вода в Огняново се събира от седем минерални извора и един сондажен кладенец. Тя е с температура от 35 - 39,5°C и ниска минерализация, подходящи за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, неврологични, гинекологични и урологични заболявания. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

 Трети ден -  Закуска. Отпътуване за Пещера. Разглеждане на античната крепост Перистера. Крепостта е съхранила в себе си историята и духа на няколко епохи. Предполага се,че това е било първото поселище на тракийското племе беси,живяло тук преди повече от 2000 години. Свободно време в Пловдив. Отпътуване за Велико Търново. Пристигане вечерта.

 

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Две нощувки и две закуски;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Медицинска застраховка.

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси за посещаваните обекти.