Минало и настояще в Стара Загора - 08.08.2020г.
1 дни
Идва време за море...всяка събота
1 дни
Разходка на Балканите - 20.08 - 24.08.2020г.
5 дни
ИСТАНБУЛ - 17.09 - 20.09.2020г.
4 дни
Природен парк Плитвички езера 18.09. - 22.09.2020г.
5 дни

Непознатите Родопи - 09.10 - 11.10.2020г.

Перущица - Девин - Пловдив
155 лева
3 дни
Автобус

 Перущица – яз. Въча – Девин – Пловдив

 

Първи ден – Отпътуване от град Велико Търново към Перущица, където ще бъде посетено първото класно училище в града, 1876г. училището е превърнато в болница, функционираща със средства на Лейди Емили Стагфорд, част от Историческия музей е и църквата „Св. Арх. Гавраил и Михаил“, в която по време на Априлското въстание перущенци са се крили и 7 дни са се сражавали за живота и свободата си – строена е от брациговски  майстори през 1847-1848 г., в каменен саркофаг се съхраняват  костите на революционерите. Продължаване към яз. Въча, настаняване в комплекс „Чилингира“. Нощувка.

Втори ден – Закуска. Отпътуване към град Девин като по път посещение на село Михалково, където на около 2 км от селото се намира естествения извор на газирана минерална вода, която се използва за лечение на рзлични заболявания. Продължаване към град Девин – известен с минералните извори, които имат доказано лечебни свойства при редица заболявания. След това посещение на Музейната сбирка в града, състояща се от 4 зали – Археология, История на Средновековието, Етнография, бит и култура, снимки и документи. Музейната сбирка съхранява над 2000 експоната с местно и национално значение. Свободно време в град Девин. Връщане в комплекс „Чилингира“. Нощувка.

Трети ден – Закуска. Отпътуване за град Пловдив – европейската столица на културата. Разглеждане на Архитектурно-исторически резерват „Старинен Пловдив“, включен в списъка на 100-те национални туристически обекта, се намира в стария град на Трихълмието и включва 17 паметници от различни епохи. Обиколка на Стария Пловдив – Крепостния комплекс на Небеттепе, античния стадион на площад „Джумаята”, форума на античния Филипопол, римските мозайки, Античния театър, Балабановата къща, къща „Хиндлиян”.Свободно време.

Цената включва:

  • Транспорт с туристически автобус;
  • 2 нощувки и 2 закуски в комплекс „Чилингира“ на брега на яз. Въча;
  • Водач от ТО;
  • Медицинска застраховка;

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси за посещаваните обекти:
  • Исторически музей Перущица – 4.00 лв. 
  • Музейна сбирка град Девин – 2.00 лв.

 

Цената е валидна при 25 плащащи туриста!

Туроператорът си запазва правото за промени в програмата!