Екопътека „Искър – Панега“ и Златния парк - 28.03.2021г./ 18.04.2021г/22.05.2021г
1 дни
Замък Равадиново и Бургас - 12.06.2021г./11.07.2021г
1 дни
ИСТАНБУЛ и Фестивала на Лалето - 22.04 - 25.04.2021г.
4 дни
Рилски езера - 20.08 - 22.08.2021г.
3 дни
Историята оживява в Копривщица (Тодоровден) - 20.03.2021г.
1 дни

Историята оживява в Копривщица (Тодоровден) - 20.03.2021г.

Копривщица
35 лева
1 ден
Автобус

Копривщица

 

Цена от В.Търново - 35 лв

Цена от Попово - 39 лв

Програма

Всяка година на Тодоровден калдъръмените улици на Копривщица се огласяват от тропота на конски подкови и възгласи на развълнувани ездачи. По стар обичай на този ден се организира кушия, която събира публика от цяла България. 
В обедните часове на деня присъстващите имат възможността да се насладят на атрактивни надбягвания, проведени в няколко дисциплини и категории. Свободно време за наблюдение на конните надбягвания, разглеждане на Копривщица и обяд.

Отпътуване сутринта от в посока гр.Копривщица - сгушена в прегръдките на Средна гора, заобиколена от вековни борове, нашарена от потоци и реки, скътала в пазвата си паметта на България. Из сокаците, по калдаръмените улички, между високите дувари ще ти се причуе чаткането на неподкованите въстаннически коне, а в музеите ще научим много за миналото... Миналото на будителите и просветителите, на богатите дарители и родолюбивите чорбаджии, за историята на Априлското въстание... Града e забележителен и уникален исторически резерват. Със своите калдъръмени улички, с боядисаните в ярки цветове къщи с просторни чардаци и големи стрехи, и високопланинска природа, Копривщица пленява със своята неповторимост. Групата ще има възможност да посети родните къщи на Любен Каравелов, Димчо Дебелянов, Тодор Каблешков и Георги Бенковски, които днес са превърнати в музеи, позволяващи на своите посетители да се докоснат до живота на тези бележити българи. Следобед отпътуване от гр.Копривщица. Пристигане в гр.Велико Търново/Попово привечер.

 

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Медицинска застраховка;
  • Екскурзоводско обслужване.

 

Цената не включва:

  • Входни такси на обектите, предвидени за посещение:

           ♦Обходен билет за 6 обекта: възрастни – 10 лв

  • Разходи от личен характер.

 

** Входните такси на туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.