Истанбул с Принцови острови - 30.04 - 04.05.2019г.
5 дни
Великден на Баварски замъци - 25.04 - 29.04.2019г.
5 дни
Истанбул - 31.03 – 04.04.2019г.
5 дни
Магичните пътища на Словения - 10.04 - 14.04.2019г.
5 дни
ИТАЛИАНСКА ПРИКАЗКА - 02.04 – 07.04.2019г.
6 дни

Истанбул - 31.03 – 04.04.2019г.

210 лева
5 дни
Автобус

Програма

 

Първи ден 31.03.2019 - Отпътуване в 22:00ч. от Попово с нощен преход за Истанбул - градът на два континента, столицата на три империи, перлата на Ориента.

Втори ден 01.04.2019 - Сутринта пристигане в Истанбул. Разходката започва с бонус посещение на  парка „Емирган“ (парка на лалетата) - едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта – сезонът на лалетата. Фестът започва още в края на март и малко обръща традиционната европейска представа за нидерландското цвете. Оказва се, че гордостта на Холандия е всъщност емигрант от Балканите. Възможност за посещение с екскурзовод на новия султански дворец Долмабахче сарай на Босфора. Възможност за екскурзия „Новият Истанбул“. Преминаваме през Галатския мост и се отправяме към новата европейска част на града и района на небостъргачите. Ще имате възможност да се насладите на един различен град - да видите съвременната част на Истанбул, коренно различна от старата историческа част. Посещение на небостъргача „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа. Небостъргачът, който се намира в район „Левент 4” се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над Истанбул. Настаняване в хотел в район Лалели/Аксарай. Нощувка.

Трети ден 02.04.2019 - Закуска. Бонус посещение на възстановената българска желязна църква “Св. Стефан” - превърнала се в символ на българите християни в Истанбул. Полудневна екскурзия до Принцови острови. С корабче се пътува от пристанище Еминюню - пътешествието по Мраморно море до Принцовите острови трае около 1.45 часа. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, обитаеми от които са само четири: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада - той е островът, който се посещава по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разходка. Файтоните са четириместни. Екскурзията по Мраморно море до Принцовите острови е с продължителност около 5-6 часа. Бонус - Посещение на Египетския пазар. Нощувка.

Четвърти ден 03.04.2019 - Закуска. Туристическата програма с пешеходна обиколка с професионален екскурзовод: старата европейска част на Истанбул (посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси) - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II. За Синята джамия, Топкапъ сарай и църквата “Света София”. Свободно време за самостоятелна разходка по Капалъ Чаршъ - „покрит пазар“, използва се и името Büyük Çarşı – „голям пазар“. Този пазар в Истнабул е един от най-големите и най-старите пазари в света. Има 61 покрити алеи и над 3 000 магазини. Вечерта възможност за посещение на атракционно заведение. Нощувка.

Пети ден 04.04.2019 - Закуска. Освобождаване на хотела. Разходка с кораб по Босфора (1ч.40мин.). Посещение на Гигантския аквариум "АКВА ФЛОРИЯ" разполагащ с 64 аквариума с 6800 куб.м. вода. Всички те са представят над 1500 вида на 15000 земни и морски същества от Черно, Мраморно, Егейско и Червено море, протока Босфора, Суецкия и Панамския канал и тропическа гора.  Аквариумът има множество зали, богато разнообразие от морски обитатели, като огромни и любопитни скатове, страховити акули, риби-клоуни, зала "Антарктида", "Тропическа зала" и много други. Отпътуване обратно. Свободно време за пазаруване в фабрика „Тач“ в Чорлу. Пристигане в България – късно през нощта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Три нощувки със закуски в централен хотел 3 * в Истанбул;
 • Бонус – българската църква „Св. Стефан“
 • Бонус – парк „Емирган“ – парка с лалетата;
 • Бонус – посещение на Египетския пазар
 • Бонус - посещение на Чорлу;
 • ПОДАРЪК - пешеходна обиколка на старата европейска част с екскурзовод;
 • Застраховка;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Водач от туристическа агенция "Меджик трип".

Цената не включва:

 • Посещение с екскурзовод на дворец Долмабахче сарай - цена 18 евро ( при група от 20 човека)
 • Екскурзия „Новият Истанбул“ и небостъргач Сапфир с 4D прожекция – 17 евро;
 • Екскурзия до Принцови острови – 10 евро на човек;
 • Кораб по Босфора – 14 евро на човек;
 • Куверт за ресторант „GAR” с шоу програма – 30 евро
 • Аквариум “Аква Флория” - 70 лири (заплаща се на място)

 

*Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на програмата.