Видимско пръскало - 26.09.2021г
1 дни
Потопената църква - Кабиленски манастир - Ямбол - 25.09.2021г.
1 дни
Празник на Тиквата - 09.10.2021г.
1 дни

Видимско пръскало - 26.09.2021г

Априлци
21 лева
1 ден
Автобус

Цена от Попово - 26 лв

Цена от В.Търново - 21 лв

 

В Централен Балкан се намират едни от най-внушителните и високи водопади в България.  Местните наричат тези красавци „пръскала“. Тук, в царството на скалите, природата е изваяла поредното си чудо – Видимското пръскало, в близост до гр. Априлци. Еко-пътеката „Видимско пръскало” е туристически маршрут, който запознава посетителя с Национален парк „Централен Балкан”.  Маршрутът продължава през вековна гора в резервата - “Северен Джендем”, преминава в планинска пътека и след кратко изкачване по склона се стига до панорамен мост, откъдето се разкрива великолепна гледка към Видимското пръскало /вторият по височина водопад в България/. По маршрута е обособено място за почивка, има студена вода. Продължителността на прехода е четири часа, а теренът е лесно проходим.

Тръгване към Троянският манастир -трети по големина в България, в него се намира и Чудотворната икона на Пресвета Богородица (Троеручица). Разглеждане на светата обител.

Прибиране в вечерта.


Забележка:
Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление (сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип).
Удобно е да носите раничка за пешеходния преход с дъждобран и храна за пикник.