Нова Година 2025 - Хотел KoruMar Ephesus Beach & Spa Resort 5 *- 28.12.2024г - 02.01.2025г.
6 дни
Нова Година в Чанаккале - хотел Kolin 5*- 30.12.2024г - 02.01.2025г.
4 дни
ТРИ ДНИ В РОДОПИ С КОРАБЧЕ - 21.09-23.09.2024г.
3 дни
Нова Година 2025 - Хотел Hattusa Vacation Thermal Club 5 *- 30.12.2024г - 02.01.2025г.
4 дни
Мистична Странджа - 11 Октомври – 13 Октомври 2024
3 дни

ТРИ ДНИ В РОДОПИ ПЛАНИНА - 06.09 - 08.09.2024г.

Батак - Доспат - Перистера - Градище
265 лева
3 дни
Автобус

пещера Снежанка - крепост Перистера - Батак - Доспат 

 

Програма

Първи ден - Отпътуване за пещера СнежанкаИмето си „Снежанка“ пещерата получава заради оприличени пещерни форми наподобяващи приказната героиня. Открита е през 1961 година случайно от пещерняци, които за първи път влезли в нея в 9 часа сутринта и излезли късно вечерта, запленени от красотата ѝ. Дължината ѝ е само 145 м. Достигането до пещерата се осъществява след преход от около 40-45 мин. през планинска местност, стръмна пътечка и не забравяйте да се въоръжите с удобни, стабилни обувки и сила за изкачването. Пещерата "Снежанка" се гордее с най-красивите ледникови форми, които се срещат в България. Тя ще Ви отведе в приказния свят на любимата детска героиня и ще ви разкрие своите тайни, които са на повече от 3.5 млн. години. Разположена е в Баташката планина в Западните Родопи. „Снежанка” е една от най-красивите пещери в България и неслучайно я наричат ПЕРЛАТА НА РОДОПИТЕ. Температурата в пещерата е постоянна и е около 8 градуса.

Отпътуване за крепост „Перистера“. Всеки, който не e ходил в Пещера, неволно се спира, защото на хълма "Света Петка" се издигат кули и стени, спиращи дъха Перистера. Крепости в България има много, но уникалното за крепостта над Пещера са двете нейни ъглови кули - източната и южната, които са едновременно църкви. Това е единствената крепост от такъв тип у нас. ПЕРИСТЕРА , означава гълъб, гълъбово място.
 
След посещението на пещерата се отправяме в посока Батак, където ще има възможност да се разгледа емблематичния за града исторически музей, в който се съхраняват над 500 експоната от историята на града, сред които са знамето и черешовото топче от Априлското въстание. Разглеждане на църквата „Св. Неделя”, масивна сграда от камък с много здрави врати, изградена през 1813г. Сградата е останала непокътната до ден днешен и е превърната в музей. И днес дръвникът, костите на героите, следите от ятаганите и куршумите напомнят за онези страшни и величави дни.
Свободно време за късен обяд. Отпътуване по панорамен пък край язовирите Беглик, Широка поляна, Доспат. Фото паузи по пътя. Настаняване в Семеен СПА Хотел Романтика, гр. Сърница
. Нощувка
Семеен СПА Хотел Романтика
Хотелът разполага със Спа и Релакс зона, състояща се от:
  • Голям вътрешен басейн и джакузи
  • Парна баня
  • Сауна
  • Студено ведро

както и Солна стая, подходяща за малки и големи.

Втори ден - След закуска, отпътуване за Праисторическо тракийско светилище" Градище ". Градището е праисторическото светилище, разположено в едноименната местност в Родопи планина. То е сред най-древните мегалитни светилища на територията на Югоизточна Европа. Площта на скално-култовия комплекс е 500 декара и се състои предимно от скални масиви. Каменният ансамбъл от антропоморфни и зооморфни мегалитни фигури . Светилището заема около 20 декара с високи до 88 m скали. На връщане - спиране и разходки около язовир Доспат, в региона на град Доспат. Връщаме се в региона на хотела и свободно време за обяд.

В късния след обяд разходка с леко изкачване /преход в гориста местност около час в посока / до площадка с прекрасен поглед от високо " Окото на Сърница". Нощувка
 

Трети ден - След закуска, едночасово плаване с корабче в язовир Доспат / по желание / - утринно, приятно. Отпътуване в посока Пазарджик и парк "Острова" - време за обяд , разходка из огромния парк "Острова" . Отпътуване за Велико Търново / Попово.

 

Цената включва: 

  • Транспорт
  • 2 нощувки със закуски в Спа хотел Романтика - гр. Сърница
  • Екскурзоводско обслужване
  • Медицинска застраховка.

Цената не включва: 

  • Разходка с корабче - 15 лв;
  • пещера"Снежанка" - 10 лв / 7 лв учащи и пенсионери;
  • Крепост "Перистера" - 5 лв / 2 лв учащи
  • Парк "Градище" - 3 лв;

Забележка:

  *За разходките препоръчваме удобни туристически обувки или маратонки ; щеки, малка раничка, вода...

 

*Цената е валидна при 30 плащащи!