Почивка в Анталия - DOSINIA LUXURY RESORT 5* - 03.10 - 11.10.2025г.
9 дни
Почивка в Анталия - GRAND RING HOTEL 5* - 03.10 - 11.10.2025г.
9 дни
Почивка в Анталия - OZ SIDE PREMIUM 5* - 03.10 - 11.10.2025г.
9 дни
Почивка в Анталия - ARCANUS TRENDLINE RESORT 5* - 03.10 - 11.10.2025г.
9 дни
Почивка в Бодрум - PARKIM AYAZ HOTEL 4* - 03.10 - 11.10.2025г.
9 дни

Кападокия - "Земя на красивите коне" - 12.04 - 17.04.2025г.

Анкара - Ескишехир - Кападокия
670 лева
6 дни
Автобус

Цена: 670 лв. / 343 евро

Програма

Първи ден (12.04.2025г.) - Отпътуване с нощен преход от Попово/В.Търново към турската столица- Анкара.

Втори ден (13.04.2025г.) – Пристигане сутринта. Панорамна обиколка на Анкара- Цитаделата - символ на града, римските бани, Храма на император Август, Националния площад с конната статуя на Ататюрк, Старата сграда на Парламента на Република Турция. Посещение на мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк – основателят на Република Турция. Настаняване в хотел Royal Carina Hotel 4*. Вечеря в хотела. Свободно време. Нощувка.

Трети ден (14.04.2025г.) – Закуска. Отпътуване за Кападокия - уникален и исторически значим район, известен със своите спиращи дъха пейзажи, пещерни жилища, скални църкви и богато културно наследство. По пътя - фото пауза на соленото езеро- Туз гьол. То е 2-рото по големина в Турция след езеро Ван. Намира се на около 105 km североизточно от град Коня и на осоло 150 km южно от столицата Анкара. Настаняване в хотел Tassaray 4*. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден (15.04.2025г.) – Закуска. Пожелание и срещу доплащане възможност за полет с балон по изгрев слънце.( Излита се призори; когато времето е ясно и няма вятър, излитащите балони са десетки. Не е много топло, докато слънцето не започне да се издига. Носете си шапки и ръкавици. Прелитате над скалните образувания и град Гьореме - Кападокия е под вас като на длан).

Целодневна екскурзия с посещение и разглеждане на известните скални образувания в Кападокия. Разходка до крепоста Ючхисар - това е най-високата точка на Кападокия, от крепоста, която е и най-голямото скално образувание в района, се открива прелестна гледка към цялата местност. Издълбаните скални църкви и жилища днес са се превърнали в дом за птиците.

Посещение на открития музей Гьореме–тук ще уловите,най-добре историята на това място.Най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9-ти до 11-ти век с оригинални стенописи. Днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, византийски икони и фрески в Кападокия. Кратка фотопауза за спомен от Кападокия на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; те са разнасяли писма – основният начин на „комуникация” в древността). Свободно време и възможност за обяд.

Посещение на Аванос –древната Ванеса е поредното място в Кападокия, което ще ви спре дъха с невероятната гледка към Къзълърмак, Червената река. Градът е известен с грънчарството, с пръстотнаноситена реката, част от древното минало на Кападокия. Много живописни са улиците, застлани с обли камъни. Пазарете се, ако решите да купувате нещо и не се колебайте да се възползвате от възможноста да получите безплатен урок и да се опита да направите свое собствено керамично произведение.

Вечеря в хотела. Нощувка.

По желание и срещу доплащане посещение на традиционен ресторант в Кападокия с богата фолклорна програма (с включена вечеря, напитки и програма).

Пети ден (16.04.2025г.)- Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване към Ескишехир. Ескишехир - в превод от турски означава „Стария град“. Намира се в Анадола, но противно на очакванията има модерна европейска визия. Разглеждане на етнографският комплекс "Одунпазаръ", където се намира и музеят на модерното изкуство. Екскурзията продължава с разглеждане на музея на восъчните фигури. Свободно време за обяд и възможност за разходка с гондола по река "Порсук". Настаняване в хотел Questa Thermal 5*.

По желание: Екскурзия до парка "Сезова". Парка е най-популярната забележителност в града. Разположен е на площ от 400.000 кв.м. разполага с амфитеатър, множество ресторанти, планетариум и приказен замък. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Шести ден (17.04.2025г.) - Закуска. Отпътуване за България. Прибиране късно вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара;
  • 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в Кападокия ;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Ескишехир;
  • Панорамна обиколка на Анкара;
  • Програма в Кападокия ( два пълни дни );
  • Екскурзоводско обслужване на български език по целия маршрут;
  • Медицинска застраховка.

 

Цената не включва:

  • куверт за посещение на традиционен ресторант в Кападокия – 30 евро;
  • входните такси на всички обекти, посещавани по програмата;
  • разходи от личен характер.

 

Забележка:

  • Цената на полета с балон ще бъде обявена през 2025!

         Към момента цената варира между 180 евро и 250 евро

  • Вечерите са без включени напитки;

Посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Не е препоръчително за хора с проблеми с крайниците. Желателно е туристите да са с удобни обувки.

*Цените на допълнителните екскурзии и музейните такси ще бъдат обявени през 2025!